Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 19 Gener 2018 20:18 Escrit per

Festivals en Directe

Valorar aquest article
(0 vots)
Print Friendly, PDF & Email

Ara els festivals i campionats de dansa podran gaudir de la màxima qualitat i immediatesa televisives.

Els festivals i campionats de rítmica i dansa de llarga durada poden treure de polleguera al professional més expert.
L’efecte crida d’aquests esdeveniments musicals, fa que moltes escoles de dansa i hip hop desitgin mostrar els resultats del seu esforç als familiars, amics i per que no, també a possibles cercatalents a la recerca de joves valors i coreografies.
Les actuacions llavors, es converteixen en sessions interminables, d’un o varis dies de durada, per tant, a no ser que vagis molt preparat i ho puguis fer en directe, la tasca d’enregistrament amb varies càmeres requereix d’un equip de gent dedicat, gran nombre de targes de memòria, ordre, rapidesa, organització al fer les copies a disc dur i un procés de post producció que pot requerir de tres a cinc vegades el temps dedicat a l’enregistrament.

Aquest fet provoca efectes secundaris que passo a enumerar.

 1. Possibles errades de realització.
 2. Retard en l’entrega del material.
 3. Augment del preu del producte.
 4. Descontent i fins i tot, la pèrdua de clients.

Però a més hi han conseqüències.

 1. Les possibles errades de realització es poden cometre al tenir enregistrat i emmagatzemat gran quantitat d’arxius i material extra, aquest fet pot provocar confusió en el tractament dels fitxers i derivar en possibles errors.
 2. El retard en l’entrega del material es evident ja que a l’acabar l’esdeveniment comença el procés d’organitzar tot el material enregistrat, classificar-lo per grups i preparar-lo per a la post producció posterior, en el cas de l’enregistrament amb quatre o més càmeres, aquesta tasca s’incrementa proporcionalment al seu nombre. Aquest fet torna a repetir-se durant el procés de post producció que pot esdevenir fins i tot lent i inacabable.
 3. Diferents conceptes com la quantitat en mitjans i el personal dedicats a fer l’esdeveniment, a més del temps exposat en els punts anteriors, provoquen, sense poder evitar-ho, un augment del preu final del producte.
 4. Per tots els conceptes descrits anteriorment, aquests tipus d’esdeveniments de llarga durada poden esgotar a qui els realitza i com a resultat, provocar el descontent, i fins i tot, la pèrdua de clients que, de ben segur cercaran solucions alternatives, com a mínim d’igual qualitat però de millor preu i d’entrega, a poder ser, immediata.


Com fer-ho possible sense tots aquests problemes?
Per a evitar-ho, sols hi ha una solució, fer-ho en directe mitjançant equips de realització especialitzats.
Partint d’aquesta premissa, cal definir l’equip més adient per a les necessitats específiques de cadascú que, variaran en funció del treball a fer i del pressupost destinat.

A més de les càmeres i altres elements necessaris per als esdeveniments en directe: grues, sistemes de fixació, travellings, etc. Cal comptar amb un sistema mínim que tingui la capacitat d’enregistrar un màster a disc dur a més d’un sistema de backup de com a mínim una càmera, per si hi ha errades de realització en directe, poder-les corregir fàcilment. (L’ideal seria que aquest procés es pogués fer amb totes les càmeres i, a ser possible, també sobre disc dur).

L’equip a emprar haurà de ser fàcilment transportable i operable des d’un sol lloc de control, la disposició de les càmeres haurà de permetre l’accés fàcil i sense obstacles que impedeixin la manipulació i/o ajusts a mig acte.

 

Configuració bàsica:

 • 4 càmeres Full HD.
 • 4 Trípodes professionals.
 • Sistema de realització Full HD amb 4 entrades HD-SDI i components amb enregistrament a disc dur del màster de realització.

Extres opcionals:

 • Sistema d’enregistrament a disc dur de la resta de càmeres.
 • Ordinador extern per a grafismes i subtítols.
 • Grua robotitzada.
 • Càmeres PTZ controlades des de la realització.
 • Taula de so digital.
 • Joc de micròfons.
 • Pantalla de visualització externa.
 • Router dedicat per a emissió WEB.

Amb l’equipament de realització bàsic, quatre càmeres i l’ajut de dos operadors de càmera, un realitzador pot fer un esdeveniment de gran durada sense cap problema. Amb extres opcionals com l’ús de càmeres PTZ i un ordinador addicional, un realitzador pot afrontar la mateixa tasca sense operadors de càmera, en el seu lloc, un ajudant de realització pot ser l’encarregat de llançar les capçaleres, cairons i subtítols a l’inici, entre les actuacions o a la fi de l’acte. Evidentment, tot aquest material ha d’estar creat prèviament, però això te un gran avantatge, el treball de realització multi càmera finalitza al mateix temps que l’acte.

 

Llegir 1404 vegades Darrera modificació el Dimecres, 31 Gener 2018 14:48
Jordi

Gerent i realitzador a videovalles.com.

· Més de 30 anys d'experiència en la creació de produccions multimèdia.
· Guionista, operador de càmera, editor i realitzador en directe.
· Formador d'equips de realització Tricaster.

www.jordiandreu.cat

L'últim de Jordi

Articles relacionats (per etiqueta)